GINISOV REKORD: Skuvao 10.374 sarme!

Zoltanu Galiju potvrđen podvig

GINISOV REKORD: Skuvao 10.374 sarme!

Srbija -
Kuvar iz Ade dobio sertifikat od Ginisove knjige rekorda za najveću količinu ove hrane skuvane u kotlu

ADA - Ginisovac!Poznati kuvar iz Ade Zoltan Gali pre nekoliko dana dobio je sertifikat kojim je potvrđen Ginisov rekord za najveću količinu sarmi skuvanu u kotlu zapremine 3.200 litara! Zoltan je 2. jula prošle godine pripremio 10.374 sarme i potukao dosadašnji upisani rekord Futožana u Ginisovu knjigu rekorda od 6.556 sarmi teških 925,4 kilograma.

Sarme koje je Zoltan sa još 35 pomoćnika zamotao bile su teške 1.400 kilograma.- Iako mi je sertifikat stigao tek nakon šesnaest meseci čekanja, ne žalim se. Veoma sam ponosan što će se u knjizi o najneobičnijim ljudskim podvizima naći i moje ime - rekao je za Kurir Zoltan i istakao da je ponosan i na prethodna dva kulinarska podviga koji nisu ušli u Ginisovu knjigu rekorda:- Pre četiri godine skuvao sam 12.000 porcija čobanskog gulaša. Godinu dana kasnije na metalnoj rudi dugačkoj 200 metara pripremljen je 101 kotlić, a u njima skuvani goveđi gulaš, ovčji paprikaš i pasulj - kaže ovaj kuvar koji je odmalena privržen loncima i varjači.- Bilo mi je osam godina kad sam skuvao prvi paprikaš. Prijateljice moje supruge zavide joj jer se, kako kažu, udala za Stevu Karapandžu - priznaje Zoltan.(S. U.)

Utrošeno pola tone mesaZa pripremu sarmi potrošeno je 684,3 kilograma listova kiselog kupusa, pola tone mlevenog mesa, po 75 kila pirinča i crnog luka i 36 kila dodatka za sarmu. Zaprška je pripremljena od 22 litra zejtina, 26 kilograma brašna i deset kilograma mlevene aleve paprika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track