Delegacija Vojvodine u poseti Kini
Foto: Beta

Saradnja

Delegacija Vojvodine u poseti Kini

Srbija -
Predviđeno je da Bojan Pajtić i guverner Guangdonga Džu Sjaodan potpišu Sporazum o uspostavljanju prijateljskih odnosa koji podrazumeva saradnju i razmenu u oblastima nauke i tehnologije, kulture, sporta, zdravstva i obrazovanja

NOVI SAD - Delegacija Skupštine i Vlade Vojvodine, predvođena predsednicima Ištvanom Pastorom i Bojanom Pajtićem, otputovala je u Kinu, u provinciju Guangdong, gde će učestvovati u programu Međunarodne konferencije o saradnji i razmeni, saopštio je danas Pokrajinski sekretarijat za informacije.Predviđeno je da Pajtić i guverner Guangdonga Džu Sjaodan potpišu Sporazum o uspostavljanju prijateljskih odnosa, navodi se u saopštenju i dodaje da taj sporazum podrazumeva saradnju i razmenu u oblastima nauke i tehnologije, kulture, sporta, zdravstva i obrazovanja.

Članovi delegacije imaće sastanke i u Fošanu i Šendženu, vodećim gradovima te najrazvijenije kineske provincije, a organizovani su i obilasci velikih korporacija, Šendžen Enerdži Grup-a i Huavei telekomunikacione korporacije, navodi se u saopštenju.

U provinciji Guangdong su locirane mnoge velike kineske firme, ali i ćerke-firme mnogih multinacionalnih kompanija iz oblasti energetike, elektronike, autoindustrije i mnogih drugih proizvođača i uslužnih delatnosti.

Glavni grad, Guangdžou, u kojem živi oko 12 miliona stanovnika, poznat je i po jednom od najvećih međunarodnih trgovinsko-investicionih sajmova u svetu, Kantonškom sajmu.

Na Međunarodnoj konferenciji o saradnji učestvuju predstavnici više desetina država i regija, univerziteta, industrijskih i trgovačkih organizacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track