Bojan Kostreš jedini bez zakletve u Skupštini Zrenjanina

Bojan Kostreš jedini bez zakletve u Skupštini Zrenjanina

Srbija -
Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, koji je na prošlim lokalnim izborima bio najavljen kao kandidat za gradonačelnika Zrenjanina, jedini od 67 odbornika gradske skupštine još nije položio zakletvu

ZRENJANIN - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš, koji je na prošlim lokalnim izborima bio najavljen kao kandidat za gradonačelnika Zrenjanina, jedini od 67 odbornika gradske skupštine još nije položio zakletvu. Posle konstituisanja skupštine u najvećem banatskom gradu, 6. jula, odbornička grupa LSV odlučila se za "bojkot" i tužbe, a prvi put se pojavila u skupštinskim klupama 23. novembra, tek na četvrtom zasedanju.

Tada je svečanu izjavu dalo 10 "ligaša", od kojih dvoje, prvi put, na lični zahtev, na maternjem, mađarskom jeziku. Uoči poslednjeg skupštinskog zasedanja najavljen je dolazak odborničke grupe LSV u skupštinu u punom sastavu, ali se samo Koštreš nije pojavio.

Baš iz tog baroknog zdanja, Koštreš je 1995. godine kao odbornik započeo političku karijeru, tokom koje je postao predsednik vojvođanskog parlamenta i republički poslanik.

"Ligaši" su svoj povratak u skupštinske klupe gromoglasno najavili u punom kapacitetu, ali i sa tek pridošlim pojačanjem iz redova Srpske napredne stranke, odbornicom Svetlanom Đajić i njenim mandatom.

Kostrešov izostanak je ostao nerazjašnjen, baš kao i iznenadni dolazak i još brži povratak Đajićeve u "staro jato". Zašto je posle četiri godine vernosti, "preletela" u sasvim suprotnu opciju, Đajićeva je pokušala da objasni gubitkom nade u SNS, ali je posle tri dana to objašnjenje "palo u vodu".

Pošto se Đajićeva predomislila i ponovo zauzela staro mesto, vladajuća koalicija okupljena oko SNS i SPS ima većinu od 35 odbornika, u odnosu na opozicioni blok koga čini 32 odbornika DS, LSV, SVM i SRS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track