NIŠ: Osuđeni Gradska toplana i direktor Gorica Mitić

Prva pravosudna presuda po prijavi DRI

NIŠ: Osuđeni Gradska toplana i direktor Gorica Mitić

Srbija -
U niškom Prekršajnom sudu pravosnažno osuđeni Gradska toplana kao pravno lice i njen raniji direktor Gorica Mitić zbog nepoštovanja procedure javne nabavke za prevoz mazuta iz Novog Sada i Pančeva za Niš

NIŠ - U niškom Prekršajnom sudu pravosnažno su osuđeni Gradska toplana kao pravno lice i njen raniji direktor Gorica Mitić zbog nepoštovanja procedure javne nabavke za prevoz mazuta iz Novog Sada i Pančeva za Niš, rekao je portparol tog suda Mišel Marković.

To je prva pravosnažno okončana presuda po prijavi Državne revizorske institucije zbog nepoštovanja procedure javne nabavke.

Gradska toplana kao pravno lice kažnjena je novčanom kaznom od 100.000 dinara, a Mitićeva je kažnjena novčanom kaznom od 20.000 dinara, naveo je Marković.

U prvobitno raspisanoj nabavci za prevoz 10.000 tona mazuta iz Novog Sada i Pančeva najpovoljniji ponuđač bila je firma SLT "Trans" iz Jagodine, ali je ta nabavka obustavljena.

Bez objavljivanja javnog poziva, Gradska toplana je o prevozu goriva zaključila nepovoljniji ugovor u odnosu na ponudu po obustavljenom postupku sa preduzećem "Miletić komerc" iz Paraćina, kazao je Marković koji je bio postupajući sudija u tom predmetu.

Gradska toplana i odgovorno lice tog javnog preduzeća nisu obezbedili jednak položaj svih ponuđača, pa su i kažnjeni za nepoštovanje propisa koji regulišu tu oblast, napomenuo je Marković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track