Subotica: Odbornik polio vodom predsednicu Skupštine
Foto: KURIR

Incident

Subotica: Odbornik polio vodom predsednicu Skupštine

Srbija -
Pošto mu je Marija Kern Šolja u nekoliko navrata oduzimala reč, Laslo ju je optužio za omalovažavanje, rekavši da je "najbezobraznija osoba u sali"

SUBOTICA – Parlamentarna kultura

- Vi ste najbezobraznija osoba u ovoj sali - izgovorio je odbornik Pokreta mađarske nade u Skupštini Grada Subotice Laslo Ðula i vodom polio predsednicu gradskog parlamenta Mariju Kern Šolju (SVM) koja ga je prethodno nekoliko puta upozorila da se drži zadate teme.

U početku šokirana ovim nastupom, predsednica se ipak pribrala i odredila pauzu.

- Određujem pauzu od 15 minuta dok se osušim i dok se gospodin ne odstrani iz sale. Molim vas odstranite gospodina iz sale. Momentalno - reagovala je predsednica skupštine Marija Kern Šolja.

Sednica je nastavljena nakon 25 minuta pauze, a predsednica koja se u međuvremenu osušila, odbornicima se obratila obrazloženjem da je meru udaljavanja odbornika Lasla Ðule tražila u skladu sa Poslovnikom o radu parlamenta.

Većina odbornika je podržala odluku predsednice da se Ðula odstrani iz sale, a neki od njih nosili bedževe kampanje posvećene borbi protiv nasilja nad ženama.

Usvojen izveštaj o gradskom budžetu

Kako je u uvodnom obrazloženju objasnila šefica Gradske službe za finansije Dubravka Rodić, u navedenom periodu budžet grada Subotice je raspolagao sa sredstvima u visini od preko 3,5 milijarde dinara, što iznosi 73,81 odsto planiranog godišnjeg obima, a u odnosu na isti period prethodne godine raspolagano je sa 41,97 odsto više sredstava.

Za ovaj predlog glasali su predstavnici vlasti, dok su predstavnici opozicije uskratili podršku.

Tako je Ilija Maravić iz Srpske napredne stranke za govornicom izjavio da sumnja u predloženi izveštaj po pitanju prikupljanja i trošenja sredstava rekavši da o tome "odlučuju ljudi protiv kojih je Državna revizorska agencija podnela krivične prijave".

Tanjug

http://www.youtube.com/watch?v=sGafASRLWPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track