Subvencije za tov junadi u Opštini Blace

Subvencije za tov junadi u Opštini Blace

Srbija -
Stočari u Opštini Blace dobiće državna podsticajna sredstva za tov junadi u iznosu od 10.000 dinara po grlu

BLACE - Stočari u Opštini Blace dobiće državna podsticajna sredstva za tov junadi u iznosu od 10.000 dinara po grlu, saopštili su danas iz Službe za poljoprivredu u ovom mestu.

Ova sredstva biće podeljena stočarima u ovom kraju na osnovu Uredbe resornog ministarstva o podsticaju razvoja stočarstva i dodeli subvencija registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima koja se bave stočarstvom.

Iako je ova opština poznata po stočarstvu i uzgoju krava, u stajama blačkih domaćina nema mnogo junadi za tov, tako da će prema proceni poljoprivrednih stručnjaka, ova sredstva dobiti samo oko 200 stočara.

U ovom kraju, koji je na daleko poznat po proizvodnji mleka i mlečnih proizvoda, zbog uzgoja mlečnih krava, poslednjih godine tov junadi je zanemaren, tako da će ova sredstva umnogome pomoći da i proizvodnja junećeg mesa poraste, kazao je samostalni stručni saradnik za poljoprivredu u ovoj opštini Dragan Gmijović.

Kako bi ostvarili pravo na subvenciju, zainteresovani treba da podnesu na uvid pasoš za goveda kojim će dokazati vlasništvo i to da su u posedu junadi najmanje šest meseci.

Oni koji dobiju podsticajna sredstva za junad rođenu 2012. godine u obavezi su da tovljenike predaju klanicama uz potvrdu da su sa resornim ministarstvom potpisali ugovor o uzimanju podsticajnih sredstava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track