Sedmogodišnja Jana osvojila laptop od 1.500 dolara

Poklon ambasade Meksika

Sedmogodišnja Jana osvojila laptop od 1.500 dolara

Srbija -
Crtež Jane Vojvodić na temu "Bitka za Pueblo", na tradicionalnom Međunarodnom likovnom konkursu za decu na temu "Ovo je moj Meksiko", proglašen za jedan od najboljih

KIKINDA: A od ambasade - laptop!

Zamenik ambasadorke Meksika u našoj zemlji Hose Umberto Kastro Viljalobos uručio je Jani Vojvodić (7) iz Kikinde, učenici OŠ "Đura Jakšić", laptop vredan 1.500 dolara. Mala umetnica poklon je dobila zato što je njen crtež na tradicionalnom Međunarodnom likovnom konkursu za decu na temu "Ovo je moj Meksiko" proglašen za jedan od najboljih.

Ovogodišnja tema konkursa bila je "Bitka za Pueblu" - istorijski dan kada se Meksiko odbranio od Francuske.

- Flomasterima sam nacrtala Meksikance kako pobeđuju Francuze. Na mom crtežu oni imaju sombrero i pončo, a Francuzi velike puške, plave kape i crvene uniforme - objasnila je Jana.

Interesantno je da su čak tri od petnaest najboljih radova iz Srbije. Janini drugari diplomatu i njegove saradnike dočekali su u meksičkoj nošnji i priredili prigodan program.

- Bilo je pravo zadovoljstvo gledati i slušati decu koja su se potrudila da pripreme meksičku muziku i prezentuju šta znaju o mojoj zemlji - rekao je Hose Umberto Kastro Viljalobos.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track