Održano prvo venčanje u Đavoljoj varoši

Kuršumlija

Održano prvo venčanje u Đavoljoj varoši

Srbija -
Bračni par Nebojša Ralić i Svetlana Stevović svoj brak krunisali venčanjem u Đavoljoj varoši pored čuvenih figura koje predstavljaju okamenjene svatove

KURŠUMLIJA- U svojoj 56. godini Nebojša Ralić iz Kruševca je odlučio da svoj drugi brak započne baš u Đavoljoj varoši.

Njegova deset godina mlađa izabranica Svetlana Stevović nije imala ništa protiv, pa je obavljeno venčanje pored čuvenih figura, koje prema legendi predstavljaju okamenjene svatove.

-Moj muž je pomalo čudan čovek i želeo je da organizuje neobično venčanje, odnosno da se ceremonija obavi na mesto gde to niko nije uradio. Đavolja varoš je njegov izbor i ja sam presrećna zbog toga, jer je ovo fenomenalno mesto-kaže Svetlana i dodaje da je čula legende o okamenjenim svatovima ali smatra da je za nju Đavolja varoš anđeosko mesto.

Presrećni mladoženja objašnjava da je u Đavoljoj varoši bio prvi put kad se do nje stizalo kozjim stazama.

-Ovaj prostor oduševljava i podstiče maštu, zato sam ja još davno smislio daovde uradim nešto neobično, i ak sam tada predložio da se ovde obavljaju kolektivna venčanja. Znam sve legende o Đavoljoj varoši i za mene je najvažnija ona koja govori o svađi svatova, posle čega su okamenjeni. Ja mislim da je do toga došlo jer svatovi nisu svratili u crkvu da upale sveće i pomole se za pomirenje. Zato smo mi prvo svratili u ovu crkvu, upalili sveće a posle izašli do “okamenjenih svatova” da obavimo venčanje, kaže Ralić dodajući da je siguran da je ovo mesto sreće i mesto sanjarenja.

Inače, venčanje je besplatno obavio matičar iz Kuršumlije a pored svatova izKruševca, venčanju su prisustvovala i dva “gradonačelnika”: Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić i upravnik Đavolje varoši Radoje Stepanović.

Novinarka uhvatila bidermajer

Pošto među dvadesetak svatova iz Kruševca nije bilo devojaka, bidermajer su hvatale četiri novinarke a najviše sreće imala je Ljiljana Danilović.

-Bila sam na mnogo venčanja a danas sam prvi put uhvatila bidermajer, kazala je Ljiljana Danilović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track