Najnovije vesti

Meštani Leušića jure zagađivače životne sredine

Suvobor

Meštani Leušića jure zagađivače životne sredine

Srbija
Kroz selo prolazi regionalni put Gornji Milanovac-Požega, gde vozači bacaju iz automobila čitave gomile otpada i svaki meštanin ima zadatak da zapisuje registarske oznake, rekao predsednik Mesne zajednice Dragoslav Žižović

GORNJI MILANOVAC - Meštani Leušića na Suvoboru organizovano su krenuli u otkrivanje zagađivača životne sredine, a na ulasku u selo postavili su tablu na kojoj piše: "Ako pripadaš ljudskom rodu ne bacaj smeće u prirodu".Kako je izjavio predsednik Mesne zajednice Dragoslav Žižović, kroz selo prolazi regionalni put Gornji Milanovac-Požega, gde vozači bacaju iz automobila čitave gomile otpada i svaki meštanin ima zadatak da zapisuje registarske oznake.

"Najteže je na brdu Kremen koji je najčistiji deo u ovom kraju, gde pojedinci iz drugih sela dovlače smeće i bacaju gde stignu, a nalazili smo pojedince koji su iz Čačka ovde dovlačili otpad", rekao je Žižović.

Meštani su na Kremenu juče pronašli gomilu smeća i preturali po otpacima kada su otkrili razne priznanice i račune iz susednog sela Brezna i to su jutros predali inspekcijama u Gornjem Milanovcu.

Komunalni inspektor Slobodan Gavrilović rekao je da se u Leušićima posebna pažnja posvećuje ekologiji i da meštani sami ukazuju na svako mesto gde nesavesni pojedinci bacaju smeće.

Šefica Opštinske ekoloske kancelarije Nevena Obradović izjavila je da se na predlog mesne zajednice postavljaju kontejneri za smeće i da je očišćena svaka deponija koja je otkrivena.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...