Vranju nestaje mazut za grejanje

Vranju nestaje mazut za grejanje

Srbija -
Javno preduzeće "Novi dom" sa trenutnim zalihama mazuta može da obezbedi grejanje samo u narednih nekoliko dana, upozorio direktor tog preduzeća Živko Stamenković

VRANJE - Javno preduzeće "Novi dom" iz Vranja sa trenutnim zalihama mazuta može da obezbedi grejanje samo u narednih nekoliko dana, upozorio je direktor tog preduzeća Živko Stamenković.

"Daljinsko grejanje u Vranju za sada funkcioniše normalno, ali su zalihe mazuta minimalne jer sa novcem koji imamo možemo samo da svaka dva dana nabavljamo po jednu cisternu koja se deli svim kotlarnicama u gradu", izjavio je Stamenković.

On je kazao da je otežana naplata usluga od korisnika daljinskog grejanja, što je razlog da su sadašnje zalihe mazuta dovoljne za redovno grejanje u narednih četiri do pet dana.

"Građani za grejanje duguju 23,9 miliona, a privreda još 69,7 miliona dinara", kazao je Stamenković.

Prema njegovim rečima, naplata računa za grejanje u novembru je manja tri puta nego u septembru i oktobru.

"U oktobru je dnevna naplata iznosila u proseku oko 300.000 dinara, a u novembru i početkom decembra oko 100.000 dinara. Da bi nabavili cisternu mazuta moramo da je platimo unapred", istakao je Stamenković.

Kako je dodao, za nabavku dovoljne količine mazuta za grejanje u Vranju mesečno je potrebno 18,6 miliona dinara, a od građana se u istom periodu naplati oko 10 miliona dinara. Razliku finansira "Novi dom" .

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track