Ponovo radi narodna kuhinja u Prokuplju
Foto: Beta

Ponovo radi narodna kuhinja u Prokuplju

Srbija -
Smatram da do zastoja u radu narodne kuhinje od gotovo dva meseca nije smelo da dođe jer smo za te potrebe redovno izdvajali sredstva iz budžeta, naveo predsednik opštine Ljubiša Đurković

PROKUPLJE- Opština Prokuplje obezbedila je sredstva za nastavak rada narodne kuhinje u kojoj se hrani 300 korisnika socijalne pomoći, izjavio je danas predsednik opštine Ljubiša Đurković.

On je, nakon sednice opštinskog Veća, rekao da je sve više ljudi koji su siromašni i u "dubokoj socijalnoj potrebi", zbog čega je njihovo zbrinjavanje prioritet opštine.

Đurković je kazao da se veliki broj siromašnih svakodnevno obraća Centru za socijalni rad, Crvenom krstu i Povereništvu sa molbom da im se novčano pomogne kako bi prehranili svoje porodice.

"Smatram da do zastoja u radu narodne kuhinje od gotovo dva meseca nije smelo da dođe jer smo za te potrebe redovno izdvajali sredstva iz budžeta", naveo je on i istakao da su pored 370.000 dinara obezbeđene i sve potrebne namirnice kako bi narodna kuhinja radila do kraja ove godine i nastavila sa radom i u sledećoj.

Đurković je naveo da će opštinski budžet za 2013. godinu biti restriktivan sa akcentom na veća socijalna davanja.

"U tom smislu je današnja odluka Veća da sva javna preduzeća i ustanove svoje finansijske planove i programe rada za nastupajuću 2013. godinu usaglase sa stanjem u opštinskom budžetu", rekao je.

Đurković je dodao da će u duhu štednje biti obeležen i tradicionalni doček kalendarske i pravoslavne nove 2013. godine na Trgu topličkih junaka kada će nastupati gradski orkestri, horovi, pevači i KUD Abrašević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track