Zbog izmene zakona kasni plata osobama sa invaliditetom
Foto: KURIR

Ugroženi invalidi

Zbog izmene zakona kasni plata osobama sa invaliditetom

Srbija -
Zbog kašnjenja zarade narušeno mi je zdravlje jer bolujem od jednog oblika osteoporoze i preti mi pogoršanje ako makar jedan dan ne primim potrebnu terapiju, kaže Nenad Srbulović iz Bora

BOR - Nenad Srbulović iz Bora, koji je ove godine bio angažovan na projektu javnih radova osoba sa invaliditetom, već mesec dana nema novca da kupi neophodne lekove, jer zbog donošenja izmena Zakona o budžetskom sistemu plata mu kasni oko mesec dana.Srbulović je jedan od 2.017 osoba sa invaliditetom koje su preko Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) prethodnih šest meseci bile angažovan na javnim radovima. On je bio zaposlen na poslovima digitalizacije arhivske građe u Narodnoj biblioteci u Boru.

"Računao sam na taj novac jer sam mislio da je država ozbiljna u nameri da pomogne svojim ugroženim građanima. Nažalost, izgleda da sam se prevario", rekao je tridesetogodišnji Srbulović.

Srbulović, kome je prestao ugovor o privremenom poslu, kaže da mu je zbog kašnjenja zarade narušeno zdravlje jer boluje od jednog oblika osteoporoze i preti mu pogoršanje ako makar jedan dan ne prima potrebnu terapiju.

U Nacionalnoj službi kaži da su isplate osobama sa invaliditetom tokom godine uglavnom obavljane redovno, u skladu s raspoloživim finansijskim sredstvima.

"Očekujemo da tokom sledeće nedelje isplate budu realizovane prema redosledu pristiglih potraživanja", rečeno je u NSZ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track