Predsednik Nikolić obišao Simpovu fabriku u Preševu
Foto: KURIR

Obeležavanje 49-te godišnjice poslovanja

Predsednik Nikolić obišao Simpovu fabriku u Preševu

Srbija -
Tomislav Nikolić, koji je gost na svečanom obeležavanju 49-te godišnjice poslovanja kompanije Simpo, obići će i fabriku dušeka, sunđera i simflina u Bujanovcu, a potom će prisustvovati svečanosti povodom jubileja poslovanja kompanije u sedištu fabrike u Vranju

PREŠEVO - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić obišao je danas Simpovu fabriku ramovskih konstrukcija, tapetarije i briketa u Preševu. Nikolić, koji je gost na svečanom obeležavanju 49-te godišnjice poslovanja kompanije Simpo, obići će kasnije danas i fabriku dušeka, sunđera i simflina u Bujanovcu, a potom će prisustvovati svečanosti povodom jubileja poslovanja kompanije u sedištu fabrike u Vranju.

Domaćin posete je predsednik Simpo AD Dragan Tomić, a kako je najavljeno, Nikolić i Tomić će se obratiti na svečanosti u Vranju, kojoj prisustvuju predstavnici privrednog i društvenog života i radnici te kompanije. Simpo AD je sistem koji čini 80 preduzeća u više privrednih delatnosti čija je osnovna delatnost proizvodnja i prodaja nameštaja, ali posluje i u industriji hrane, agrobiznisu i uslugama.

To preduzeće zapošljava oko 5.000 radnika koji posluju i u najnerazvijenijim opštinama juga Srbije i na severu Kosova i Metohije. Simpo danas zapošljava 28,2 odsto od ukupnog broja zaposlenih u prerađivačkoj industriji čitave Pčinjske oblasti.

Kao jedan od vodeći evropskih proizvođača nameštaja Simpo beleži godišnju proizvodnju od preko 70 miliona evra, a u 2012. godini je na tržište 30 zemalja izvezao 54 odsto godišnje proizvodnje i ostvario rast izvoza od 25 odsto u odnosu na 2011. godinu, navedeno je u saopštenju te kompanije. Takođe, kako je istaknuto, sledeće godine Simpo planira rast izvoza od 30 odsto.

Kompanija Simpo je osnovana u novembru 1963. godine kao mali proizvodni pogon sa 370 radnika, a aktuelni direktor Dragan Tomić na tu funkciju imenovan je 1967. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track