Od januara elektronske sednice skupštine Kruševca

Od januara elektronske sednice skupštine Kruševca

Srbija -
Gradska uprava u Kruševcu dobila od Ministarstva poljoprivrede 90 laptopova na poklon

KRUŠEVAC - Gradska uprava u Kruševcu dobila je od Ministarstva poljoprivrede 90 laptopova na poklon, a nakon rekonstrukcije skupštinske sale koja je u toku odbornici će već od januara glasanje vršiti elektronskim putem, izjavio je danas gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

Gašić je zahvalio Ministarstvu poljoprivrede na donaciji rekavši da je vrednost laptopova, koji će se nalaziti u skupštinskoj sali, oko 4,5 miliona dinara.

Aleksandar Filipović iz gradske službe za informatiku objasnio je da će, postavljanjem odgovarajuće infrastrukture za elektronske sednice, grad po jednom zasedanju uštedeti oko 500.000 dinara.

"Danas je zvanično počela i rekonstrukcija sale gde se održavaju sednice skupštine, tako da će Kruševac posle 32 godine, dobiti novu salu u kojoj će se glasanje obavljati elektronski", najavio je gradonačelnik, istakavši da će Kruševac tako postati jedna od najsavremenijih lokalnih samouprava.

Filipović je rekao da će svaki odbornik, a u kruševačkoj skupštini ih ima 70, dobiti svoju imejl adresu preko koje će im biti prosleđivan skupštinski materijal.

Kako je ranije dogovoreno sa predstavnicima medija, novinari će ubuduće sednice skupštine pratiti iz susedne sale, dok će u skupštinskoj biti postavljene četiri kamere i realizator programa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track