20 sati bili zarobljeni u snegu bez goriva i hrane
Foto: Tanjug

Drama kod Bačke Topole

20 sati bili zarobljeni u snegu bez goriva i hrane

Srbija -
Mnogi ostali bez goriva jer su morali da drže kola upaljena kako bi se ugrejali, pa su u plastičnim flašama donosili benzin sa pumpe

NOVI SAD - Kolona automobila koji su skoro 20 sati bili blokirani na autoputu kod Bačke Topole napokon se pokrenula oko 12 časova. Vatrogasci su skinuli ogradu koja deli autoput i pustili saobraćaj dvosmerno kroz deo autoputa u pravcu Subotice. Zatim su se stigle i grtalice koje su očistile put i oslobodile blokirana vozila.

Kolona vozila duga 12 km bila je zaglavljena u na autoputu kod Bačke Topole snegu od juče u 15 časova. Jedan od ljudi zaglavljenih u snegu kaže da su mnogi ostali bez goriva jer su morali da drže kola upaljena kako bi se ugrejali, pa su u plastičnim flašama donosili benzin sa pumpe. - Na pumpi više nema šta da se kupi za piće i jelo. Pored puta mnogo prevrnutih i zaglavljenih vozila – kaže jedan od zaglavljenih.

Autobus koji je prevozio putnike iz Mađarske za Novi Sad nakon više od 12 sati čekanja da se pokrene kolona automobila zaglavljenih na autoputu uspeo je da dođe do isključenja Palića.

- Međutim, tu je blokirao točak autobusa i sada smo u situaciji da čekamo da dođu majstori da ga poprave. Ne treba ni reći da smo već u nekoliko navrata mogli da sletimo s autoputa. Ovo je zaista strašno – ispričao je jedan od putnika u ovom autobusu.

Inače, većina mehanizacije iz Novog Sada preusmerena je na autoput kako bi se pomogo zametenima.

- Grad Novi Sad i Policijska uprava u Novom Sadu uputili su autobuse i kombije da pomognu evakuaciju putnika koji su zaglavljeni na auto-putu kod Bačke Topole usled velikih padavina koje su blokirale saobraćaj na toj deonici puta - izjavila je PR gradonačelnika Novog Sada Nada Kobac.Vlada Vojvodine održala je hitnu sednicu, a pokrajinski štab za vanredne situacije je u neprekidnom zasedanju. Vlada AP Vojvodine apeluje na sve nadležne institucije i službe, lokalne samouprave i zadruge, da aktiviraju celokupnu raspoloživu mehanizaciju i ljudstvo kako bi smetnje i problemi nastali zbog velikih snežnih nanosa, bili otklonjeni što brže. Upućena je i inicijativa za hitno deblokiranje autoputa kod Bačke Topole.

S. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track