Blokirali put zbog problema sa vodosnabdevanjem
Foto: Kurir

Novi Pazar

Blokirali put zbog problema sa vodosnabdevanjem

Srbija -
Godinama se snalazimo kako znamo i umemo za vodu, oni koji imaju para kupuju cisterne od 500 do 1.000 litara, dok drugi piju neispravnu vodu iz bunara, rekao jedan od učesnika blokade Osman Kahrović

NOVI PAZAR - Stotinak meštana prigradskog naselja Trnava u Novom Pazaru blokiralo je danas magistralni put Novi Pazar-Raška protestujući zbog problema s vodosnabdevanjem tog naselja s oko 400 domaćinstava.

Jedan od učesnika blokade Osman Kahrović izjavio je da je posle jučerašnjeg protesta u naselju, blokada magistralnog puta usledila kao znak odgovornima u lokalnoj samoupravi koji, kako kaže, iako postoje tehnički uslovi sprečavaju dotok vode tom delu grada.

"Godinama se snalazimo kako znamo i umemo za vodu, oni koji imaju para kupuju cisterne od 500 do 1.000 litara, dok drugi piju neispravnu vodu iz bunara", rekao je Kahrović.

On je naglasio da s građanima u protestu niko od nadležnih nije došao ni da porazgovara i da će protest biti nastavljen, ali nije precizirao na koji način.

Tokom dvočasovne blokade puta nije bilo incidenata, policija je obezbeđivala učesnike, a građani su propuštali vozila Hitne pomoći, vojske i policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track