Radnici Šećerane očekuju od države da isplati obaveze

Strazbur greje nadu

Radnici Šećerane očekuju od države da isplati obaveze

Srbija -
Radnici Fabrike šećera u Zrenjaninu očekuju, shodno odluci Evopskog suda za ljudska prava, isplatu 39 zaostalih mesečnih plata od države koja je bila vlasnik 61 odsto kapitala do sredine 2009. godine, kada je fabrika otišla u stečaj

ZRENJANIN - U Zrenjaninu je završeno kompletiranje dokumentacije koju će 192 bivša radnika Fabrike šećera dostaviti Agenciji za privatizaciju, u skladu sa odredbama Uredbe o evidentiranju dospelih i neizmirenih obaveza društvenih preuzeća, po izvršnim presudama za potraživanja iz radnog odnosa.Nekadašnji predsednik Samostalnog sindikata Fabrike šećera u Zrenjaninu i inicijator akcije za evidentiranje potraživanja Stevan Zorić izjavio je da shodno odluci Evopskog suda za ljudska prava u Stazburu, koji je presudio u korist bivših zaposlenih, 192 radnika Šećerane očekuju da država isplati neizmirene obaveze.

Prema njegovim rečima, radnici očekuju isplatu 39 zaostalih mesečnih plata od države koja je bila vlasnik 61 odsto kapitala Šećerane do sredine 2009. godine, kada je fabrika otišla u stečaj.

"Naše potraživanje je prihvaćeno u stečajnom postupku, ali smo uspeli da naplatimo tek 2,93 odsto potraživanja, pa smatramo da nas je država, kao nekadašnji većinski vlasnik, oštetila", kaže Zorić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track