Razmirice u SNS u Pirotu

Hoće-neće sa DS

Razmirice u SNS u Pirotu

Srbija -
Aleksandar Ćirić iz Srpske napredne stranke izabran za zamenika predsednika Skupštine opštine Pirot, ali je pre glasanja deo odbornika naprednjaka napustio skupštinsku salu

PIROT - Aleksandar Ćirić iz Srpske napredne stranke (SNS) izabran je danas za zamenika predsednika Skupštine opštine Pirot, ali je pre glasanja deo odbornika naprednjaka napustio skupštinsku salu.

U pirotskom SNS ne postoji saglasnot o tome da li treba ući u lokalnu vlast, jer je u njoj i Demokratska stranka.Ćirić je rekao da to što je deo odbornika SNS-a napustio salu smatra ličnim gestom i da to nije stav ove stranke.

"To ne znači da je došlo do rascepa, niti je bilo svađe i svako od odbornika ima pravo da glasa kako misli. Kao član pregovaračkog tima za ulazak u lokalnu vlast mogu da kažem da je Opštinski odbor doneo odluku o ulasku u lokalnu vlast i ne postoji druga odluka višeg organa stranke", rekao je Ćirić.

Predsednik Okružnog odbora SNS-a, odbornik u SO i poslanik SNS-a u republičkoj skupštini Radmilo Kostić je kazao da podele u Opštinskom odboru nema, ali da nema ni saglasnosti centrale stranke za ulazak u vlast budući da je u njoj i DS.

"Opštinski odbor je doneo odluku da uđemo u pregovore oko ulaska u vlast, razgovarali smo sa potencijalnim partnerima. Saglasnost centrale oko toga nismo dobili. Odbornici su vlasnici mandata i mogu sami da odlučuju. To se odnosi i na izbor zamenika predsednika SO. Međutim, SNS to ni u kom slučaju ne podržava", rekao je Kostić.

Skupštinsku većinu u SO Pirot čine Koalicija za Pirot, URS sa 23 mandata, SPS-PUPS sa sedam, DS sa pet i GG Pirotski naprednjaci sa tri mandata. Ta grupacija ima 38 od 56 mandata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja