SNS: Boru je potrebna promena vlasti

SNS: Boru je potrebna promena vlasti

Srbija -
Ono što mi nudimo je nešto sasvim drugo, kvalitativno drugačije, i nadamo se da ćemo ipak u ovom gradu naći istomišljenike za sprovođenje naših ideja, rekla predsednica Opštinskog odbora SNS Zlata Marković

BOR - Zvaničnih razgovora o prekomponovanje vlasti u Boru do sada nije bilo, ali je tom gradu potrebna nova vladajuća koalicija kako bi ga vodili najsposobniji i najstručniji ljudi, a ne partijski poslušnici, izjavila je danas predsednica Opštinskog odbora SNS Zlata Marković.

Prema njenim rečima, OO SNS jedinstven je u stavu da ta stranka neće po svaku cenu da uđe u opštinsku vlast samo radi vlasti.

"Bor ima potrebu za prekomponovanjem vlasti u svakom slučaju, zato što priliku za vršenje vlasti, da upravljaju Javnim preduzećima i ustanovama, da nam u mnogo čemu kreiraju život u gradu, nisu dobili najsposobniji, najpametniji i najstručniji ljudi, nego su mesta dobili partijski kadrovi - poslušnici. Ono što mi nudimo je nešto sasvim drugo, kvalitativno drugačije, i nadamo se da ćemo ipak u ovom gradu naći istomišljenike za sprovođenje naših ideja", rekla je Marković.

Ona je na stranačkoj konferenciji za novinare kazala i da "prekomponovanje vlasti znači potpuno obaranje sadašnje vlasti - smenu predsednika Opštine, smenu predsednika SO, pravljenje novog koalicionog sporazuma i preuzimanje odgovornosti" i da je Srpska napredna stranka spremna na to.

U Boru su na vlasti koalicija URS (5), SPS-PUPS-JS (6) i DS (5) i SDP (4) sa 22 od ukupno 35 odbornika, koliko ima Skupština opštine Bor.

Marković je na konferenciji za novinare takođe iznela optužbe na račun JKP "3.oktobar" u Boru tvrdeći da se seoski putevi održavaju selektivno, odnosno da se sneg čisti "samo do kuća članova i simpatizera DS-a".

U telefonskom razgovoru sa Daliborom Orsovanovićem, direktorom JKP "3. Oktobar" u Boru je rečeno da predsednici mesnih zajednica ili članovi Saveta daju prioritete za čišćenje seoskih ulica.

"Mi samo dajemo mašine koje će da uklone sneg a sve ostalo odlučuju ljudi iz mesnih zajednica, a mi kada nas pozovu, pošaljemo mašine u selo, a koje sokake i ulice će da se očiste odlučuju oni", rekao nam je Orsovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track