Prokupački naprednjaci: Prija nam podrška DS
Foto: KURIR

Pomirenje

Prokupački naprednjaci: Prija nam podrška DS

Srbija -
Pozitivno smo iznenađeni podrškom koju nam je dao Opštinski odbor DS u Prokuplju i veoma nam prija to što i politički protivnici u SNS vide najmoćniju snagu koja jedina može da utiče na bitne pozitivne promene u ovom mestu, izjavio lider prokupačkih naprednjaka Darko Laketić

PROKUPLJE - Predsednik prokupačkih naprednjaka Darko Laketić rekao je danas da je na "izvestan način" došlo do političkog pomirenja i približavanja stavova Srpske napredne stranke i Demokratske stranke, i to isključivo u interesu građana i funkcionisanja života u gradu.

"Pozitivno smo iznenađeni podrškom koju nam je dao Opštinski odbor DS u Prokuplju i veoma nam prija to što i politički protivnici u SNS vide najmoćniju snagu koja jedina može da utiče na bitne pozitivne promene u ovom mestu", izjavio je lider prokupačkih naprednjaka Darko Laketić.

Funkcioner SNS je reagovao na stav demokrata od 18. decembra da će ubuduće podržavati samo naprednjake i sve njihove predloge u lokalnoj Skupštini u kojoj osnov vladajuće koalicije čine SNS-SPS-URS.

"Smatram da je ovaj čin DS priznanje našim naporima da učinimo iskorak napred, ali i visokoodgovorni čin, a mi iz SNS umemo da cenimo odgovornost", kazao je Laketić.

Prema njegovim rečima, političko pomirenje dojučerašnjih ljutih rivala ne znači i promenu vladajuće koalicije u opštini.

Međutim, Laketić je kazao da u budućnosti može da bude razgovora sa demokratama i o prekompoziciji lokalne vlasti, ako se proceni da je to u interesu građana.

Prema njegovim rečima, u vlasti u Prokuplju nema dovoljno koordinacije, a naprednjake ne konsultuju oko nekih važnih odluka.

Predsednik Opštine Prokuplje Ljubiša Đurković iz SPS-a je, povodom stava naprednjaka, rekao je da, što se socijalista tiče, vladajuća koalicija korektno funkcioniše, ali da oni koji nisu zadovoljni mogu da se udružuju s kim god hoće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track