Ditre Italija ipak gradi fabriku u Vranju

Sa zakašnjenjem

Ditre Italija ipak gradi fabriku u Vranju

Srbija -
U italijanskoj kompaniji prihvatili da se odmah otpočne sa poslovima izgradnje Fabrike tapaciranog kožnog nameštaja na novoj lokaciji u Industrijskoj zoni "Bunuševac", umesto u prethodno otkupljenim pogonima "Jumka"

VRANJE - Agencija za privatizaciju je saopštila da je raskinula ugovor o izgradnji fabrike sa italijanskom kompanijom za proizvodnju tapaciranog kožnog nameštaja "Ditre Italija", koja ipak ne odustaje da na novoj lokaciji u Vranju gradi fabriku.Ugovor sa italijanskom kompanijom potpisan je decembra prošle godine, a njime je bilo predviđeno da ovaj proizvođač namestaja u početku posluje u prethodno otkupljenim pogonima Konac, Dorada i Trikotaža Holding kompanije "Jumko".

U lokalnoj samoupravi je potvrđeno da i pored raskida ugovora kompanija iz Italije neće odustati od projekta da u Vranju sagradi modernu fabriku za proizvodnju tapaciranog nameštaja.

"Grad je ugovorom preuzeo obavezu da investitoru obezbedi zemljište u industrijskoj zoni za izgradnju fabrike, dok je ugovor o kupovini tri pogona "Jumka" u nadležnosti Agencije za privatizaciju", kaže Boban Stanković, pomoćnik gradonačelnika Vranja zadužen za privredu.

Ovu informaciju je lokalnim medijima u Vranju potvrdio i Dušan Belanović, direktor Sektora za komunikacije u Agenciji za privatizaciju, istakavši da ugovorom koji je potpisan sa "Jumkom", nisu zadovoljni ni Italijani, ni radnici vranjske kompanije.

"Radnici smatraju da su tri sadašnja pogona prodata jako jeftino zbog čega su insistirali na raskidu ugovora, a opet u italijanskoj Kompaniji ne žele da rade u halama nezadovoljnih radnika", kaže direktor Belanović.

Da bi se nesporazumi prevazišli u kompaniji "Ditre Italija" prihvatili su da se odmah otpočne sa poslovima izgradnje Fabrike tapaciranog kožnog nameštaja na novoj lokaciji u Industrijskoj zoni "Bunuševac", ali će početak rada i zaposlenje 411 radnika kasniti više od dve godine od prvobitnog dogovora.

Vlada Srbije je ovim ugovorom preuzela obavezu da iz Programa podrške direktnim investicijama, obezbedi podsticajna sredstva u iznosu od 5.000 evra za svako radno mesto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track