Andrea konfecioni počinje proizvodnju 22. januara
Foto: KURIR

Jagodina

Andrea konfecioni počinje proizvodnju 22. januara

Srbija -
U fabrici će biti zaposleno 520 radnika, uglavnom srednje stručne spreme tekstilne i konfekcijske struke, a prednost pri zapošljavanju imaće nazaposleni roditelji

JAGODINA - Fabrika italijanske kompanije "Andrea konfecioni" za proizvodnju cerade za automobile počeće sa radom 22. januara iduće godine u Jagodini, najavio je predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma.

U fabrici će biti zaposleno 520 radnika, uglavnom srednje stručne spreme tekstilne i konfekcijske struke, a prednost pri zapošljavanju imaće nazaposleni roditelji, dodao je Marković. On je pozvao mlade roditelje koji nemaju zaposlenje da se odmah jave za rad u ovoj fabrici.

Više od 50 radnika, koji će početi proizvodnju, prošlo je obuku u fabrici ove kompanije koja radi u Rumuniji.Izgradnja Fabrike počela je u martu prošle godine, a reč je o grinfild investiciji iz oblasti automobilske industrije vrednoj devet miliona evra.

Fabrika je površine 8.000 kvadratnih metara a od drumskog i železničkog "koridora 10" udaljena oko 500 metara. Gradili su je domaće firme "Neimar" iz Jagodine i "NIkolić" iz Kraljeva.

Kompanija "Andrea konfecioni" ima fabrike u Egiptu, Rumuniji i Tunisu, a objekat u Jagodini je najveći. Proizvodi cerade za najveće evropske i svetske automobilske kompanije: Audi, BMW, Fiat, Citroen, Peugeot, Ford, Alfa Romeo.

Skupština grada Jagodine italijanskom investitoru dala je zemljište besplatno, sa kompletnom infratsrukturom, uz uslov da zaposli radnike iz Srbije.

Marković je dodao da će u martu, u Industrijskoj zoni početi izgradnju fabrike i italijanska firma "Aunde" za proizvodnju automobilskih sedišta, i Kompanija "Nort karton' iz Volgograda (Ruska Federacija) koja će proizvoditi karton i kartonsku ambalažu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track