Hotel Rubin otkazao proslavu Nove godine zbog štrajka
Foto: KURIR

Vraćaju novac

Hotel Rubin otkazao proslavu Nove godine zbog štrajka

Srbija -
Predsednik sindikata Radovan Đorgović rekao je da zaposleni, kojima poslodavac duguje sedam zarada, neće odustati od štrajka do ispunjenja zahteva

KRUŠEVAC - Zbog štrajka zaposlenih u ugostiteljsko-turističkom preduzeću "Župa", u okviru koga posluje i Hotel Rubin u Kruševcu, otkazana je proslava dočeka Nove godine, kao i zabave koje su planirane za 2. i 3. januar, potvrdio je direktor preduzeća Aleksandar Baraga.

Baraga je kazao da je interesovanje Kruševljana za doček Nove godine u Hotelu Rubin bilo veliko, istakavši da će sada zbog aktuelne situacije preduzeće pretrpeti ogromnu materijalnu štetu.

"Zaposlenima sam ponudio ono što je bilo realno, jednu zaradu, ali oni to nisu prihvatili", rekao je Baraga.

Predsednik sindikata Radovan Đorgović rekao je da zaposleni, kojima poslodavac duguje sedam zarada, neće odustati od štrajka do ispunjenja zahteva.

Vlasnik agencije "Estrada pasaž" Zoran Tomić, koji je u Hotelu Rubin trebalo da organizuje zabave 2. i 3. januara na kojima bi pevali Haris Džinović i Peđa Tomić, potvrdio je da su proslave otkazane i dodao da se gostima već vraća novac.

"Od Hotela Rubin neću tražiti obeštećenje, ali je činjenica da su troškovi organizacije bili veliki"- naveo je Tomić i podsetio da je agencija već prodala 842 karte, odnosno oko 75 odsto od ukupnog broja ulaznica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track