Vučević: Stroga kontrola za vreme proslave na Trgu Slobode

Novi Sad

Vučević: Stroga kontrola za vreme proslave na Trgu Slobode

Srbija -
Novogodišnja manifestacija biće pod posebnim merama obezbeđenja, rekao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i apelovao na građane da ne pokušavaju da unesu bilo koju vrstu hladnog i vatrenog oružja, pirotehničkih sredstava, napitaka u metalnoj ili staklenoj ambalaži

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pozvao je stanovnike tog grada da odgovornim ponašanjem doprinesu sigurnosnoj situaciji tokom proslave dočeka Nove godine.

Zbog povećanog broja saobraćajnih nezgoda tokom praznika Vučević je apelovao na Novosađane da se savesno ponašaju u saobraćaju, dok je one koji planiraju da Novu godinu dočekaju u centru grada zamolio da ne dolaze automobilima i da na proslavu krenu na vreme kako se ne bi pravile saobraćajne gužve.

Tokom proslave na novosadskim ulicama biće pojačano prisustvo hitne medicinske pomoći i vatrogasnih službi, a građani treba da budu oprezni prilikom upotrebe pirotehničkih sredstava, jer se povrede i požari događaju vrlo lako, navodi se u saopštenju.

Vučević je upozorio da će novogodišnja manifestacija na Trgu Slobode biti pod posebnim merama obezbeđenja i apelovao na građane da ne pokušavaju da unesu bilo koju vrstu hladnog i vatrenog oružja, pirotehničkih sredstava, napitaka u metalnoj ili staklenoj ambalaži, jer će ih pripadnici redarske službe pretresati na ulaznim punktovima.

Gradska uprava za saobraćaj i puteve donela je rešenje kojim se zbog dočeka Nove godine privremeno zabranjuje saobraćaj u ulicama Njegoševoj, Miloša Hadžića, Svetozara Miletića, Nikolajevskoj, Trifkovićevom trgu, Grčkoškolskoj, Zlatne grede (od Pašićeve do Daničićeve), Grozde Gajšin, Nikole Pašića (od Grčkoškolske do Skerlićeve), Modene i Ilije Ognjanovića.

Privremena zabrana saobraćaja u navedenim ulicama važiće od 31. decembra 2012. u 15 sati do 1. januara 2013. u 4.00 sata.

Semafori u široj zoni centra grada u noćnim satima radiće u režimu za dane vikenda, odnosno ukida se sistem žutog trepćućeg svetla u noći između 31. decembra 2012. i 1. januara 2013, kao i u noći između 1. i 2. januara 2013. U svim ulicama užeg centra grada, odnosno pešačke zone, zabranjuje se ulazak vozilima sa važećim odobrenjem, osim za vozila organizatora i prioritetnih vozila od 31. decembra u 15 sati do 1. januara 2013. u četiri sata.

Javno-komunalno preduzeće "Parking servis" tokom 1. i 2. januara 2013. neće naplaćivati parkiranje u gradu, a garaža kod Srpskog narodnog pozorišta neće raditi od 31. decembra 2012. od 15.00 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja