Dočekana ženska Nova godina

Zrenjanin

Dočekana ženska Nova godina

Srbija -
Iako važi nepisano pravilo da "muškarcima ulaz nije dozvoljen, ali ni zabranjen", pristup "ženskoj" Novoj godini imali su, uz muzičare, po zadatku konobari, novinari i neizbežni Deda Mraz

ZREBJANIN - Zrenjaninke i njihove gošće iz drugih srpskih gradova, a i inostranstva, dočekale su u hotelu "Vojvodina" 27. put "žensku" Novu godinu, uz muziku, veselje i "odabrane" muškarce.

Iako važi nepisano pravilo da "muškarcima ulaz nije dozvoljen, ali ni zabranjen", pristup "ženskoj" Novoj godini imali su, uz muzičare, po zadatku konobari, novinari i neizbežni Deda Mraz.

Među brojnim gošćama iz Srbije i iz inostranstva bilo je čak 18 Šapčanki, koje su u Banat stgle mini-busom."Već 10 goduna dolazimo u Zrenjanin da sretnemo stare prijateljice, da se opustimo i uz muziku i igru zaboravimo svakodnevne poslove i brige", kaže za predsednica udruženja Ljiljana Milošević.

Šabačko udruženje žena "Ljiljan“, osim organizovanjem putovanja i druženja, bavi se i humanitarnim radom.

Predsednica uduženja žena iz Tavankuta Gordana Vuković sa svojim koleginicama 13 godina redovno dolazi u grad na Begeju.

Na pitanje da li za dobar provod nešto nedostaje, ona odgovara da je muža ostavila kod kuće, samo na jedno veče, da bi u Zrenjaninu stekla novu energiju za svakodnevni život i obaveze.

Tanja Stanaćev dve decenije živi u Beču i prvi put se našla na ovakvom dočeku. "Žene su vesele, divno se osećam, doći ću i drugi put", poručuje ova žena, rođena u Melencima.

Sandra Babuškov je iskoristila praznični dolazak sa Jadrana, iz turističkog Umaga, da se proveseli u banatskoj ravnici.

"Bila sam na ženskom dočeku i pre dve godine. Svidelo mi se, žene su vesele, ali ja želim da nađem ženika, a ovde ih večeras baš i nema", ne krije namere lepa i mlada devojka, rodom iz obližneg Belog Blata, na obodu Carske bare.

Da su bar odabrani muškarci dobrodošli na "ženskoj" Novoj godini, pokazao je i ponoćni dolazak Deda Mraza, koji se dugo zabavljao i slikao sa damama.

Kao i na svim dosadašnjim druženjima i proslavama, i sinoć se osetio ukus, miris i slast slatkiša napravljenih rukama 77-godišnje Radoslave Bogaroški, koja je gošćama poklonila liciderska srca.

Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track