Novi vozni park i podzemni kontejneri u Kruševcu

Novi vozni park i podzemni kontejneri u Kruševcu

Srbija -
Gradska uprava u Kruševcu investirala osam miliona dinara u kupovinu pet novih "ševrolet" automobila za potrebe lokalne samouprave

KRUŠEVAC - Gradska uprava u Kruševcu investirala je osam miliona dinara u kupovinu pet novih "ševrolet" automobila za potrebe lokalne samouprave, dok je iz budžetskog Fonda za ekologiju izdvojeno 9,5 miliona dinara za nabavku auto-smećara Javnog komunalnog preduzeća.

Novi kamion JKP služiće za iznošenje smeća iz podzemnih kontejnera, koji će u Kruševcu biti postavljeni početkom februara, najavio je danas novinarima direktor tog javnog preduzeća Boban Kostić.

On je dodao da je do sada kupljeno 10 podzemnih kontejnera, koji se trenutno nalaze na placu JKP.

Uručujući ključeve pet novih automobila načelnicima više sektora gradske uprave, gradonačelnik Bratislav Gašić kazao je novinarima da vozni park u tom gradu nije obnavljan više od šest godina.

"Tada je za potrebe inspekcijskih službi kupljeno više vozila marke "jugo" i ta vozila će sada biti ustupljena javnim preduzećima na korišćenje", kazao je Gašić.

Novi automobili, koji imaju kasko osiguranje, biće isplaćeni u tri mesečne rate, naveo je Gašić, podsetivši da su nedavno kupljena i dva vozila za potrebe komunalne policije i inspekcijske službe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track