Odložen sudski postupak za incidente u Baču
Foto: KURIR

Zapetljano

Odložen sudski postupak za incidente u Baču

Srbija -
Sudija je odluku o odlaganju donela zbog toga što je utvrdila da zahtev za pokretanje prekršajnog postupka ne opisuje dovoljno jasno činjenice koje su se dogodile tokom incidenta

NOVI SAD/BAČ - Sudija Prekršajnog suda u Baču Mirjana Konjikušić donela je odluku da se prekršajni postupak protiv osoba koje su učestvovale u incidentu u Skupštini opštine Bač odloži za 24. januar, izjavio je advokat Nikola Tadić koji je zastupao šest privedenih osoba.

Po Tadićevim rečima, sudija Konjikušić je odluku o odlaganju donela zbog toga što je utvrdila da zahtev za pokretanje prekršajnog postupka ne opisuje dovoljno jasno činjenice koje su se dogodile tokom incidenta, pa je policiji vratila zahtev na dopunu.

Sudiji za prekršaje u Baču, kako je rekla portparolka Policijske uprave Novi Sad Mileva Tomić, po skraćenom postupku je privedeno 18 ljudi. Oni su učestvovali u incidentu u Skupštini opštine Bač povodom problema u funkcionisanju lokalne vlasti na relaciji SNS-DS kada je izbila opšta tuča u kojoj je lakše povređeno šest osoba, među kojima je i jedan policajac.

Policija je, po rečima Tomićeve, jednom licu odredila zadržavanje, zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično delo napad na službeno lice.

Incident je nastao nakon što je grupa aktivista Srpska napredne stranke upala u zgradu Skupštine opštine Bač, odakle su, kako je prenela RTV, izbacili predsednika i potpredsednika opštine, koje je 29. novembra imenovala nova većina predvođena demokratama, pošto je jedna odbornica naprednjaka prešla na drugu stranu. Predsednici DS i SNS Dragan Đilas i Aleksandar Vučić dogovorili su se ranije da nađu rešenje u vezi sa formiranjem većine u Baču, saopštio je lider demokrata.

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić poručio je povodom incidenta i sukoba u opštini Bač, da političke probleme i rasprave treba rešavati mirnim putem, a ne pomoću policije.

"Upućujem poziv da se politički problemi i rasprave rešavaju mirnim putem, a ne da policija reaguje i raspravlja ih", rekao je Dačić i dodao da se neće tolerisati onima koji krše zakon i učestvuju u povređivanju službenih lica i da će protiv njih biti podnete krivične prijave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track