Prva dama paketićima darivala decu sa smetnjama u razvoju
Foto: Infobiro

Aleksinac

Prva dama paketićima darivala decu sa smetnjama u razvoju

Srbija -
Supruga predsednika Srbije Dragica Nikolić u ustanovi Hristina Markišić u Aleksincu uručila je božićne paketiće deci sa težim i teškim smetnjama u razvoju koji su štićenici ove ustanove

ALEKSINAC- Deci sa težim i teškim smetnjama u razvoju u aleksinačkoj ustanovi "Hristina Markišić" poklone za novogodišnje i božićne praznike uručila je Dragica Nikolić, supruga predsednika Srbije.

Prva dama Srbije obišla je ustanovu i upoznala se sa njenim radom u pružanju usluga deci sa smetnjama u razvoju, u kojoj je organizovana i Mala domska zajednica sa osmoro štićenika iz ustanove u Kulini kod Aleksinca.Direktorka Centra za socijalni rad Jasna Nikolić rekla je novinarima da ustanova funkcioniše u okviru Centra i da od ove godine realizuje program pružanja usluga deci ometenoj u razvoju.

"U procesu transformacije ustanova za decu bez roditeljskog staranja, kakav je ovaj dom ranije bio mi sada pružamo novu uslugu deci iz Kuline i zbrinjavamo decu sa težim i teškim smetnjama u razvoju", rekla je ona.

"Stvorili smo toplo i bezbedno okruženje za njih, poput jedne porodice i svaki štićenik ima svog vaspitača.

Pokušavamo da od dece ometene u razvoju izvučemo maksimum u skladu sa njihovim sposobnostima pružajući im toplinu sigurnost i ljubav", dodala je direktorka Centra.

Ona je zahvalila Dragici Nikolić na poseti i pažnji koju je ukazala deci i zaposlenima u jednoj takvoj ustanovi u unutrašnjosti Srbije, čime im je ulepšala novogodišnje i božićne praznike.

Ustanova za decu u mlade "Hristina Markišić" osnovana je 1947. godine sa osnovnom namenom zbrinjavanja dece bez roditeljskog staranja, a sada zbrinjava decu sa težim i teškim smetnjama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track