Koštunica čestitao Božić, poželeo mir i zdravlje

Koštunica čestitao Božić, poželeo mir i zdravlje

Politika -
Srpski narod na Božić je celim svojim bićem usmeren na Kosovo i Metohiju, jer su tamo naše najveće svetinje, i na raspetom Kosovu se rešava sudbina celog naroda, rekaoje lider DSS

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica čestitao je danas patrijarhu srpskom Irineju, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i celom srpskom narodu Božić i poželeo svima blagostanje, mir, sreću i zdravlje.

Koštunica je istakao da, proslavljajući najradosniji hrišćanski praznik Božić, potvrđujemo i svedočimo istinu i istinske vrline koje su trajni temelj srpskog naroda i srpske države.

"Srpski narod na Božić je celim svojim bićem usmeren na Kosovo i Metohiju, jer su tamo naše najveće svetinje, i na raspetom Kosovu se rešava sudbina celog naroda. Kosovo je postojbina srpske državnosti, tu smo kao narod i država rođeni. Na Božić se najsvetlije vidi kolika je obmana da Kosovo nije srpsko i kolika je obmana da srpski narod mora da se odrekne svoje svete zemlje", poručio je lider DS S-a.

On je u čestitki istakao i da od kada kao narod postojimo "na Kosovu proslavljamo Božić i Božić proslavlja naše svetinje na Kosovu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track