Saobraćajnice na severu Srbije očišćene od snega

Saobraćajnice na severu Srbije očišćene od snega

Srbija -
Zbog snežnih padavina koje su sinoć i protekle noći zahvatile sever Srbije, mehanizacija kompanije "Vojput" intervenisala je na čišćenju i posipanju saobraćajnica na severu Bačke i Potisja, a svi putni pravci su prohodni

SUBOTICA - Zbog snežnih padavina koje su sinoć i protekle noći zahvatile sever Srbije, mehanizacija kompanije "Vojput" intervenisala je na čišćenju i posipanju saobraćajnica na severu Bačke i Potisja, a svi putni pravci su prohodni.

Kako je rekao rukovodilac zimske službe kompanije "Vojput" Ivan Sudarević, sneg je juče prvo počeo da pada na prostoru severne i zapadne Bačke, nakon čega se proširio i na Potisje.

On je precizirao da na prostoru Sombora nije bilo potrebe za čišćenjem i posipanjem, dok je na prostoru Subotice, Sente, Bačke Topole i Kikinde, pored posipanja abrazivnim sredstvima, bilo je potrebno angažovati mehanizaciju na čišćenju snega.

"S obzirom da je sneg oko ponoći prestao da pada, i da je nakon toga počela kiša koja je počela da otapa sneg, nije bilo potrebe za akcijom, tako da su se naše aktivnosti do jutra završile, osim na području Kikinde, gde smo intervenisali posipanjem soli zbog niskih temperatura", rekao je Sudarević.

On je dodao da nakon pomenute kiše nije bilo poledice, već da su saobraćajnice bile vlažne, tako da se saobraćaj odvijao bez problema, da bi se u prepodnevnim satima zbog vetra saobraćajnice osušile.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track