Imovinu prijavila samo dva valjevska funkcionera

Iznad zakona

Imovinu prijavila samo dva valjevska funkcionera

Srbija -
Prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije gradonačelnik Stanko Terzić ima zaradu od 111.037,38 dinara, trećinu kuće od 63 kvadratna metra, koju je nasledio, kao i trećinu stana od 89 kvadratnih metara, takođe nasleđenog

VALJEVO - Samo su dva valjevska funkcionera prijavila imovinu Agenciji za borbu protiv korupcije - gradonačelnik i njegov zamenik.

Gradonačelnik Stanko Terzić ima zaradu od 111.037,38 dinara, trećinu kuće od 63 kvadratna metra, koju je nasledio, kao i trećinu stana od 89 kvadratnih metara, takođe nasleđenog. On ima štedni ulog, iznos nije naznačen, nema automobil.

Podaci o Terzićevoj imovini nebitno se razlikuju od vremena kada je (2008-2012.) bio zamenik gradonačelnika. Tada je zarađivao 96.000 dinara, a prijavio je i akcije u "Bambi banat ad Beograd" od 213.200 dinara, kojih sada nema.

Zamenik gradonačelnika Dragoljub Krstić, takođe po podacima sa sajta Agencije za borbu protiv korupcije Srbije, ima platu 105.000 dinara, vlasnik je trosobnog stana od 65 kvadratnih metara i poslovnog prostora od 26 kvadrata. Ni on nema automobil, štedni ulog ili akcije.

Ostali valjevski funkcioneri, sa predsednikom gradskog parlamenta Mihailom Jokićem na čelu, nisu podneli izveštaj Agenciji za borbu protiv korupcije Srbije iako ih na to obavezuje zakon.

Ti propisi preciziraju da je svaki funkcioner dužan da u roku od 30 dana od dana izbora, postavljenja ili imenovanja podnese Agenciji izveštaj o svojoj imovini i prihodima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track