Kažnjen sekretar Skupštine, udario kolegu u glavu

Čačak

Kažnjen sekretar Skupštine, udario kolegu u glavu

Srbija -
Sekretar Skupštine Čačka Ljubodrag Petković 14. novembra 2011. godine udario službenika Gradske uprave za urbanizam Dušana Pjevca koji je zadobio posekotine na glavi

ČAČAK - Prekršajni sud u Čačku kaznio je novčanom kaznom od 30.000 dinara sekretara Skupštine Čačka Ljubodraga Petkovića jer je pre godinu dana udario službenika Gradske uprave za urbanizam u holu Skupštine. Kazna je Petkoviću izrečena zbog remećenja javnog reda i mira, za šta ga je i teretila čačanska policija. Petković je 14. novembra 2011. godine udario u glavu službenika Gradske uprave za urbanizam Dušana Pjevca koji je zadobio posekotine na glavi. Petković je na sudu priznao da je šakom udario Pjevca i da je posekotina nastala od burme, i istakao da ga je Pjevac često provocirao i da njihov sukob traje više godine od kada zajedno rade.

Pjevac je u istrazi rekao da nije video čime je udaren, a lekarski veštak je utvrdio da je ta laka telesna povreda naneta "dejstvom tupog, teškog i zamahnutog mehaničkog oruđa".

Policija je u zahtevu za pokretanje prekršajnog postupka optužila i Pjevca za narušavanja javnog reda i mira "drskim i bezobzirnim ponašanjem", navodeći da je incident počeo tako što je Pjevac prilikom mimoilaženja na stepeništu u holu Skupštine odgurnuo ramenom Petkovića, a zatim ga rukom uhvatio za rame", ali je sud odbacio tu optužbu. Petković je sekretar Skupštine Čačka u drugom mandatu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track