Ministar: Sporazum s Arapima neće nas uništiti

Smirivao paore

Ministar: Sporazum s Arapima neće nas uništiti

Srbija -
Poljoprivreda je naš najznačajniji potencijal i ovim sporazumom će se u znatnoj meri ubrzati njen razvoj što će doprineti boljitku svih građana Srbije, naveo je Knežević

BEOGRAD- Sporazum sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima jedan je od najznačajnijih dogovora i osnov za snažan ekonomski razvoj Srbije u narednom periodu, ocenio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević.

U saopštenju ministarstva na čijem je Knežević čelu navodi se da se taj sporazum sastoji od više segmenata koji se tiču poljoprivrede, vojne industrije, visoke tehnologije, logistike i saobraćaja.

"Poljoprivreda je naš najznačajniji potencijal i ovim sporazumom će se u znatnoj meri ubrzati njen razvoj što će doprineti boljitku svih građana Srbije", naveo je Knežević u saopštenju.

Predstavnici udruženja poljoprivrednika izrazili su nezadovoljstvo sporazumom koji Vlada Srbije planira da potpiše s kompanijom Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata a taj svoj stav su izneli u razgovoru s ministrima finansija i poljoprivrede, Mlađanom Dinkićem i Goranom Kneževićem.

Oni su ocenili da nije dobro to što taj posao nije prvo ponuđen poljoprivrednim proizvođačima u Srbiji i dodali da se tako "stranci na mala vrata uvode kao konkurencija domaćim poljoprivrednicima".

Ministarstvo finansija i privrede saopštilo je da će svih 16.500 hektara koje su do sada koristili poljoprivredni kombinati, biti ponuđeno "isključivo vojvođanskim paorima u zakup", a ne kompaniji Al Dahra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track