Zastavu Vojvodine skinuli, ali da je operu!
Foto: KURIR

Zrenjanin

Zastavu Vojvodine skinuli, ali da je operu!

Srbija -
Zastava Vojvodine sa Gradske kuće u Zrenjaninu nije skinuta iz političkih razloga, već radi pranja, a rezervne zastave nema, izjavio predsednik Skupštine grada Radovan Bulajić

ZRENJANIN - Zastava Vojvodine sa Gradske kuće u Zrenjaninu nije skinuta iz političkih razloga, već radi pranja, a rezervne zastave nema, izjavio je predsednik Skupštine grada Radovan Bulajić.

Bulajić je rekao da je skupštinska služba, po naređenju gradonačelnika Ivana Bošnjaka, sve zastave "morala da opere ili zameni ako su pocepane".

"Rezervnu zastavu nemamo, ali će ona na zgradi Skupštine biti istaknuta najkasnije u utorak. Ne postoji nikakva politička konotacija u vezi s tim, stavili smo one zastave koje smo imali u rezervi, a zastava Vojvodine biće vraćena", rekao je Bulajić.

Odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu danas je osudio odluku nove gradske vlasti da ukloni zastave Vojvodine sa Gradske kuće i zgrada javnih preduzeća i ustanova. Zastava Vojvodine od juče nije bila na zgradama Gradske kuće i većine javnih preduzeća i ustanova.

Na prošloj sednici Skupštine Zrenjanina, šef odborničke grupe LSV Dejan Čapo postavio je pitanje zbog čega u skupštinskoj sali više nije i vojvođanska zastava i ocenio da su time grubo povređeni Ustav i prava građana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track