Novi Pazar ipak bez 3D bioskopa

Novi Pazar ipak bez 3D bioskopa

Srbija -
Cela investicija iznosila bi oko 190.000 eura, održavanje digitalnog projektora je izuzetno skupo, a i sala sa 600 sedišta nikako nije pogodan prostor za takve projekcije, kazao direktor Kulturnog centra u Novom Pazaru Husein Memić

NOVI PAZAR - Direktor Kulturnog centra u Novom Pazaru Husein Memić izjavio je da u tom gradu najverovatnije neće biti izgrađen bioskop sa 3D tehnologijom, jer je to zahtevna i skupa investicija.

"Najjeftinija ponuda koju smo dobili za izgradnju 3D bioskopa je 86.000 eura, a cela investicija iznosila bi oko 190.000 eura. Održavanje digitalnog projektora je izuzetno skupo, a i sala sa 600 sedišta nikako nije pogodan prostor za takve projekcije", kazao je Memić.

Memić je rekao da bi obnavljanje postojeće bioskopske opreme bilo realnije i da će najverovatnije biti popravljena projektna traka, obnovljeno platno i zvučne instalacije, a za taj poduhvat već su poslate aplikacije na nekoliko projekata.

Obnova bioskopske opreme, koju bi najverovatnije trebalo da finansira Ministarstvo kulture, koštala bi oko 60.000 evra, rekao je Memić.

Koncertna dvorana izgrađena polovinom prošlog veka, obnovljena je početkom 2012. godine, a radovi su koštali oko 140.000 evra. Od tog iznosa Vlada Azerbejdžana obezbedila je 100.000 evra, a ostatak lokalna samouprava i Kulturni centar u Novom Pazaru. Prethodni direktor Kulturnog centra u Novom Pazaru u aprilu prošle godine izjavio je da bi u tom gradu do polovine 2012. trebalo da počne da radi bioskop sa 3D tehnologijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track