Skuplja voda sa Rzavskog jezera
Foto: Rts

Gornji Milanovac

Skuplja voda sa Rzavskog jezera

Srbija -
Tokom naredne tri godine voda će poskupeti ukupno 60 odsto, sa 9,97 dinara po kubnom metru na 16, kako se ne bi poslovalo sa gubitkom, rekao direktor vodosistema "Rzav" Ljubo Lazović

GORNJI MILANOVAC - Vodosistem "Rzav", koji snabdeva oko 300.000 građana u pet opština zapadne Srbije, od 1. maja povećaće cene 20 odsto, odlučeno je danas na sednici Opštinskog veća u Gornjem Milanovcu. Kako je rekao direktor tog javnog preduzeća Ljubo Lazović zbog neekonomskih cena vode, "Rzav" je prošlu godinu završio sa gubitkom od 62 miliona dinara, a to će morati da nadoknade Čačak, Gornji Milanovac, Arilje, Lučani i Požega. On je precizirao da će tokom naredne tri godine voda poskupeti ukupno 60 odsto, sa 9,97 dinara po kubnom metru, kako se ne bi poslovalo sa gubitkom.

"Za tri godine imaćemo ekonomsku cenu vode od 16 dinara i to znači da svake godine moramo povećavati po 20 odsto, a ako se to ne bi prihvatilo već na kraju ove godine imali bismo novi gubitak od 72 miliona", rekao je Lazović.

Članovi Opštinskog veća u Gornjem Milanovcu prvi su prihvatili takav predlog, a narednih dana o tome će se izjasniti i u ostalim opštinama. Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković je izjavio da je to jedini način da se eliminišu višegodišnji gubici Vodosistema "Rzav" što će uticati da potrošači racionalnije troše vodu, a ne da zalivaju bašte i povrtnjake.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track