Predstava o Konstantinu 27. februara Nišu
Foto: Wikipedia

Milanski edikt

Predstava o Konstantinu 27. februara Nišu

Srbija -
Predstava u režiji Juga Radivojevića, a po tekstu Dejana Stojiljkovića, biće izvedena 4. marta u u Narodnom pozorištu

BEOGRAD - Predstava "Konstatnin: Znamenje anđela", u koprodukciji Narodnog pozorišta iz Niša i Narodnog pozorišta iz Beograda, premijerno će biti prikazana 27. februara u Nišu, u okviru obeležavanja jubileja Milanskog edikta, najavljeno je u Beogradu. Na konferenciji za novinare rečeno je da će predstava u režiji Juga Radivojevića, a po tekstu Dejana Stojiljkovića, u Narodnom pozorištu u Beogradu biti izvedena 4. marta.

Radivojević je rekao da mu je čast što predvodi izuzetnu grupu umetnika i što sarađuje s talentovanim piscem. On je ocenio da činjenicu što je Konstantin rođen u Nišu ne treba stavljati u prvi plan samo ove godine kada se obeležava 17 vekova od objave Milanskog edikta, kojim je proglašena verska ravnopravnost i prestanak progona hrišćana.

"Napravili smo predstavu koja govori o tome da je duhovni preobražaj svakog pojedinca i naroda moguć ukoliko to žele", rekao je Radivojević. Pisac Dejan Stojiljković rekao je da je pokušao da isprati nit između biografije i činjenica i legendi o Konstatninu Velikom.

"Trudio sam se da predstavim Konstantina kao vladara i imperatora, ali i da objasnim da je čovek od krvi i mesa koji je doživeo veliki preobražaj", rekao je Stojiljković.

Glumački ansambl umetnika iz Beograda, Niša i teatara jugoistočne Srbije priprema se više od 20 dana, a ukupno će imati 51 probu. U predstavi igraju Vuk Kostić, Miodrag Krivokapić, Mirko Babić, Snežana Petrović, Tamara Dragičević i drugi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja