Prokuplje: Popust do 50 odsto za izmirenje duga za vodu
Foto: Kurir

Reprogram

Prokuplje: Popust do 50 odsto za izmirenje duga za vodu

Srbija -
Od visine duga zavisi i umanjenje zatezne kamate koja se uračunavala na dugovanja, pa će potrošači koji duguju 10.000 dobiti popust od deset odsto, a oni koji duguju 20.000 dinara, 20 odsto, objasnio direktor Vodovoda Slaviša Atanasković

PROKUPLJE - Gradski vodovod u Prokuplju je zbog velikih dugovanja domaćinstava, koja iznose 92 miliona dinara, ponudio građanima reprogram dugova, izjavio je danas direktor tog preduzeća Slaviša Atanasković.Atanasković je rekao da se građanima koji do kraja februara sklope ugovor o izmirenju duga u ratama nudi popust i do 50 odsto.

Od 9.300 potrošača u Prokuplju, njih 1.000 ne plaća redovno svoje račune i ima velika dugovanja za vodu koja u nekim slučajevima iznose i više od 50.000 dinara, rekao je on.

Atanasković je rekao da će u zavisnosti od visine duga građani plaćati vodu na 12 ili 24 mesečne rate.

"Od visine duga zavisi i umanjenje zatezne kamate koja se uračunavala na dugovanja. Tako će potrošači koji duguju 10.000 dinara dobiti popust od deset odsto, a oni koji duguju 20.000 dinara, 20 odsto", objasnio je on.

Vodovod u Prokuplju reprogramom duga želi da obezbedi potrebna sredstva kako bi građanima u tom gradu bilo omogućeno uredno snabdevanje i bolji kvalitet vode, rekao je direktor vodovoda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja