BBC hvali Pazar: Dobar provod za male pare

Turističko otkriće

BBC hvali Pazar: Dobar provod za male pare

Srbija -
Podseća na mali Istanbul u kojem svako jutro meštane budi mujezin sa minareta, iako se na samo nekoliko kilometara dalje nalaze neki od najznačajnijih spomenika srednjovekovne srpske kulture - Petrova crkva i Sopoćani

NOVI PAZAR - Novi Pazar je jedna od devet destinacija u Srbiji koju je britanska mreža Bi-Bi-Si preporučila kao "novo turističko otkriće i odličan provod za male pare". Kako se navodi na sajtu Bi-Bi-Sija, Novi Pazar, zbog 500-godišnje

Otomanske vladavine Srbijom, podseća na mali Istanbul u kojem svako jutro meštane budi mujezin sa minareta, iako se na samo nekoliko kilometara dalje nalaze neki od najznačajnijih spomenika srednjovekovne srpske kulture, Petrova crkva i Sopoćani.

Pored toga, autor hvali i tradicionalnu hranu ovog kraja, poput baklava i čuvenog roštilja.

Turistička organizacija (TO) Novog Pazara očekuje da će preporuka Novog Pazara kao jedne od bitnih destinacija u Srbiji povećati interesovanje, pre svega, stranih turista. Direktor TO Haris Gegić rekao je da je preporuka Bi-Bi-Sija usledila posle prošlogodišnjeg boravka u Novom Pazaru novinarke Valerie Singlton.

"Ova novinarka se upoznala sa istorijskim spomenicima, Starom čarsijom, zanatima i načinom življenja ljudi na ovim prostorima, a zadovoljstvo viđenim i svoje utiske objavila je u tekstu na sajtu Bi-Bi-Sija", izjavio je Gegić.

On je dodao da su Novi Pazar prošle godine obišle i novinarske ekipe iz Italije, Kine i Turske. Kao turističke destinacije vredne posete u Srbiji Bi-Bi-Si izdvaja i Kopaonik, Mokru goru, Vrnjačku banju, Beograd, Đavolju varoš, Suboticu, Guču i Frušku goru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track