ŠABAČKI TROUGAO: Jedna ulica, a tri imena

Ne znaju koja im je adresa

ŠABAČKI TROUGAO: Jedna ulica, a tri imena

Srbija -
Stanarima u ličnoj karti piše Kneza Miroslava, na tabli Sestara Janković, a račune za struju dobijaju na Živojina Jurišića

ŠABAC - Građani na kraju gusto naseljenog šabačkog naselja Triangla već decenijama žive u nepoznatoj ulici. Ivko Janjić iz Šapca kaže da ne zna u kojoj ulici živi pošto su u dokumentaciji i na računima različiti nazivi ulica. Uz to, iako su na dva kilometra od centra grada, nemaju ni kanalizaciju, ni asfalt.

"Imamo adresu u SUP-u, ali u katastru naša adresa ne postoji. Ja sam išao da tražim potvrdu na Kneza Miroslava, ali kod njih se vodi Petra Bajalovića, a ja dobijam račun za struju na Živojina Jurišića", kaže Dragan Janjić.

Komšija Dragoljub Spasić kaže da račun za struju dobija na jednu ulicu, vodu na drugu, a telefon na treću.

"Nama u ličnoj karti piše Kneza Miroslava, a tabla stoji Sestara Janković, račun od struje se dobija na Živojina Jurišića", dodaje Radivoje Vicentić.

Donedavno je ceo ovaj deo naselja pripadao ulici Kneza Miroslava. Podela na ulice urađena je po zakonu, donete su odluke, kažu u mesnoj zajednici, a rešenja prosleđena nadležnim službama.

"Zakonska obaveza je na katastru da obeleži nazive ulica, ali pošto grad nije znao kada će se to desiti, sam je izvršio nabavku tabli i angažovao izvođača radova. Ovde je bila tabla na banderi, ali je neko skinuo. Dovoljno je poslati obaveštenje mesnoj zajednici da ga nema i postavićemo", kaže predsednik Mesne zajednice "Kamičak" Vladan Vuković.

Od naziva ulice daleko im je veći problem što meštani nemaju kanalizaciju, niti asfalt. Obećanja su stizala u svakoj izbornoj kampanji, ali ne i radovi.

"Svuda je blato, kad je kiša preko cele ulice je voda, penjemo se po ogradama da bi izašli. Tu su i septičke jame, nema kanalizacije ni uličnog osvetljenja", kaže Siniša Mitrović.

"Fond za građevinsko zemljište je prošle godine uradio kompletnu plansku dokumentaciju. U ovom trenutku pokušavamo da izvršimo identifikaciju parcela pošto nam stanje u katastru ne odgovara stanju na terenu, da vidimo ko su sve vlasnici. Posle toga se pristupa izradi projektne dokumentacije i najverovatnije da će u toku ove godine prvi radovi i početi", kaže predsednik Mesne zajednice Vladan Vuković.

Ne kriju građani da sa dozvolama za gradnju nisu imali problema, ne kriju ni da oko zajedničkih muka nisu imali i zajednicke stavove. Nadaju se, kažu, da će sve službe upisati pravi naziv ulice, a oni za početak dobiti tablu kako bi se u Živojina Jurišića lakše snalazili i poštari i gosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track