Najnovije vesti

Marković: Zaposlićemo 1.000 Jagodinaca

Jagodina

Marković: Zaposlićemo 1.000 Jagodinaca

Srbija
Za tri godine otvorićemo ukupno 3.000 novih radnih mesta. Ova godina će biti godina novih radnih mesta i to je najveći problem Srbije, rekao je Dragan Marković, predsednik Skupštine Jagodine

JAGODINA - Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković najavio je da će do kraja ove godine, u Industrijskoj zoni u Jagodini biti zaposleno 1.000 ljudi.

"Za tri godine otvorićemo ukupno 3.000 novih radnih mesta. Ova godina će biti godina novih radnih mesta i to je najveći problem Srbije", rekao je Marković.

On je najavio i da će ove godine privredna delegacija Jagodine posetiti britansku prestonicu, kako bi dogovorili dolazak investitora s ostrva.

"U planu je da ove godine, u organizaciji Skupštine grada Jagodine, odvedemo 50 gradonačelnika i predsednika opština iz Srbije u jednu zemlju sa ciljem dovođenja investitora, a o kojoj zemlji se radi neka za sada ostane tajna", rekao je predsednik Skupštine Grada Jagodine najavljujući da će, za mesec dana, u Industrijskoj zoni započeti gradnja ruske fabrike za proizvodnju kartonske ambalaže i da će u martu i italijanski proizvođač sedišta za automobile Aunde započeti izgradnju fabrike.

Fabrika za proizvodnju auto cirada "Andrea konfekcioni" u Jagodini najavila je da će do kraja februara započeti serijsku proizvodnju, a do kraja avgusta ova firma će zaposliti 500 radnika.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...