Poštar Filip mališanima doneo još paketića
Foto: Preent Screen

Dar Komesarijata za izbeglice

Poštar Filip mališanima doneo još paketića

Srbija -
U paketima koje je danas dobilo 27 dece bili su hrana, obuća i odeća, igračke, slatkiši i sredstva za higijenu

KURŠUMLIJA - Deca u zabačenim selima u okolini Kuršumlije, od kojih neka žive u kućama bez struje i vode, dobila su paketiće u ukupnoj vrednosti od 500.000 dinara, koje je obezbedio Komesarijat za izbeglice. Novac je obezbeđen posle medijskih izveštaja o poštaru Filipu Filipoviću, koji je za Božić traktorom obilazio decu u selima i delio im poklone, a najsiromašniji stanovnici okoline Kuršumlije su proteklih godina dobili donacije u vrednosti od dva miliona dinara.

U paketima koje je danas dobilo 27 dece bili su hrana, obuća i odeća, igračke, slatkiši i sredstva za higijenu.

Filipović je rekao da su pakete dobila deca čije porodice žive u udaljenim selima odsečene od Kuršumlije i koje nemaju nikakve prihode.

"To su ljudi koji ne samo da su odsečeni od grada nego su davno od svih zaboravljeni. Njima donacija znači mnogo, jer ne mogu da bilo šta od toga sami kupe. Koliko oni teško žive, govori i to što neka od tih domaćinstava nemaju ni struju ni vodu. Ja samo želim da im pomognem i da im na neki način olakšam život", a naročito deci.

Samohrana majka iz sela Krtok Jasmina Janjević rekla je da živi samo od pomoći poštara Filipovića i da nije jedina koja se oslanja samo na njega.

"To što mi je Filip obezbedio ja nikada ne bih mogla sama da kupim. Sada imam sve potrebno za celu zimu. On brine o svima nama podjednako. Mnogo puta nam je do sada obezbeđivao sve što nam treba, toliko nikad niko nije brinuo o nama", kazala je Jasmina Janjević.

Filipović je uredio i jednu učionicu Osnovne škole "Drinka Pavlović" u Kuršumlijskoj Banji, gde nastavu pohađa četvoro učenika nižih razreda, kao i troje dece predškolskog uzrasta. On je od donacija obezbedio šest kompjutera, školske klupe i stolice, katedru i prateći nameštaj, a sam je okrečio učionice.

Đaci su danas, pošto su dobili paketiće, iz stare učionice sa starim klupama koja je prokišnjavala, prešli u novu učionicu. Učiteljica Sanja Vasović kaže da je nastava do sada obavljana u veoma teškim uslovima a njeni učenici nikada nisu seli za kompjuter.

"Ova donacija mnogo znači i meni i deci. Zahvaljujući Filipu, mi sada imamo modernu učionicu. U mnogo biljim uslovima deca će sticati znanje. To su đaci pešaci koji pešače iz okolnih sela do škole. Oni se do sada nisu sreli sa računarima i ovo će im biti dobra motivacija za učenje", rekla je Sanja Vasović. Filipović, koji je sproveo niz humanitarnih akcija, rekao je da želi da deci iz planinskih sela obezbedi put na more.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track