Nova prodaja Viskozine imovine

Agencija za privatizaciju

Nova prodaja Viskozine imovine

Srbija -
Na sajtu agencije, objavljeno je da su prošle nedelje prodate sekundarne sirovine "Celuloze", "Transporta", "Centrofana" i "Standarda"

LOZNICA - Agencija za privatizaciju prodala je metodom javnog prikupljanja za oko 30 miliona dinara pokretnu imovinu nekoliko preduzeća u stečaju, iz sastava loznickog holdinga Viskoza.

Na sajtu agencije, objavljeno je da su prošle nedelje prodate sekundarne sirovine "Celuloze", "Transporta", "Centrofana" i "Standarda".

Procenjena vrednost imovine "Celuloze" bila je 33,9 miliona dinara, a prodata je za 17 miliona dinara firmi "MPP Jedinstvo" iz Sevojna, dok je Imovina "Transporta" umesto za 11 miliona dinara, prodata istoj firmi za 9,2 miliona dinara.

Procenjena vrednost sekundarnih sirovina "Centrofana" bila je 6,2 miliona dinara, a prodata je preduzeću "Sirovina komerc" iz Bihaća (BiH) za 4,8 miliona dinara. Imovina "Standarda" umesto procenjenih 483.000 dinara, prodata je firmi "Oleks" iz Užica za 352.000 dinara.

Prodate su rashodovane mašine, postrojenja, konstrukcije, vozila i druge sekundarne sirovine tih preduzeća. Prethodno, 16. januara, prodata je pokretna imovina "Korda", "Hemiremonta", "Svile" i "Celvlakna", takođe Viskozinih preduzeća u stečaju, za ukupno 70,8 umesto 115,4 miliona dinara.

Proizvodnja u glavnom delu Viskoze obustavljena je u februaru 2005. godine. U februaru 2007. godine Agencija za privatizaciju prodala je na aukciji tri Viskozina preduzeća - Energetiku, Hortikulturu i Lofolen. Kasnije su zakazane dve licitacije za deset preostalih Viskozinih preduzeća, ali za njih nije bilo zainteresovanih, pa je u junu 2009. godine objavljen stečaj fabrike sa preostalim preduzećima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track