Rekovac dobija gas ove godine
Foto: Rojters

Gasifikacija

Rekovac dobija gas ove godine

Srbija -
Energent će najpre biti pušten u selu Cikot, gde je završena izgradnja gasovodne mreže i koja je prošla inspekcijski nadzor

REKOVAC - Opština Rekovac, najmanja u Pomoravskom okrugu, ove godine će dobiti gas, izjavio je predsednik te opštine Predrag Đorđević.

On je rekao da će gas će najpre biti pušten u selu Cikot, gde je završena izgradnja gasovodne mreže i koja je prošla inspekcijski nadzor.

Opština Rekovac je dobila izveštaj od Javnog preduzeća "Srbijagas" o započetoj gasifikaciji, a od Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine dobijena je energetska dozvola za celu opštinu.

"U Cikotu je gasovodna mreža došla iz sela Slatina, iz susedne jagodinske opštine, a drugi deo mreže, za ostali deo rekovačke opštine, takođe dolazi iz Jagodine, iz sela Lukar, ulaskom u rekovačko selo Ursule", naveo je Đorđević.

Projekat gasifikacije rekovačke opštine realizovaće se u narednih nekoliko godina. Ove godine u planu je postavljanje osnovne mreže u dužini od 50 do 60 kilometara u samom Rekovcu i još nekim selima, kao i izgradnja glavne merno regulacione stanice.

Đorđević je naglasio da je gasifikacija Rekovca veoma važna zbog potencijalnih privrednih investicija, javnih preduzeća i ustanova, ali i za domaćinstva koja će imati alternativu za grejanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track