Hodžić:Sledeće nedelje razrešenje političke situacije
Foto: Tanjug

Novi Pazar

Hodžić:Sledeće nedelje razrešenje političke situacije

Srbija -
Predsednik Sandžačke demokratske partije (SDP) Resad Hodžić najavio je za sledeću nedelju razrešenje političke situacije u Novom Pazaru

NOVI PAZAR - Predsednik Sandžačke demokratske partije (SDP) Resad Hodžić najavio je za sledeću nedelju razrešenje političke situacije u Novom Pazaru, međutim nije želeo da iznese konkretan stav Predsedništva te stranke, istakavši da ta stranka nije odgovorna za apatiju i nerad u tom gradu.

Kako je Hodžić izjavio novinarima nakon sastanka Predsedništva SDP-a aktuelna politička situacija u Novom Pazaru mora da se menja, jer je "nestao zanos i zamah na koji su građani navikli prethodne četiri godine".

"Obavljeni su razgovori i vode se sastanci i sa koalicionim partnerima kako bi se nekako prevazišao trenutnu status. Ne mogu definitivno da vam kažem kakav je stav donelo Predsedništvo, ali tokom naredne nedelje će se verovatno razrešiti ova situacija", kazao je Hodžić.

Na pitanje čime koalicioni partneri ucenjuju SDP, Hodžić je odgovorio da je prethodnih 10 dana bilo dovoljno razgovora na tu temu i da o tome više ne želi da govori.

"Stav Predsedništva je da ove stvari nisu dobre i da nismo zadovoljni situacijom u gradu. Više ne želimo o tome da govorimo, niti da se branimo za nešto za šta nismo krivi. Mi nismo ti koji treba da odgovaraju za ovakvu apatiju, nerad, za bilo šta za šta smo prozivani", rekao je Hodžić i poručio da danas ne želi da proziva bilo koga.

Prema njegovim rečima u Sandžaku postoje brojni problemi dodavši da će u "dogledno vreme biti vrlo interesantnih i značajnih informacija" koji će doprineti smanjenju broja nezaposlenih, nastavku radova na infrastrukturi i kapitalnim projektima koje je ta stranka obećala u predizbornoj kampanji za prethodne izbore.

On je dodao i da će SDP ove godine održati unutarstranačke izbore zbog, kako je rekao, velikog broja ljudi koji se uključio u rad stranke u poslednje vreme.

Hodžić je istakao i da se na sastanku Predsedništva govorilo o situaciji u vezi sa islamskom zajednicom i da je stav te stranke da podrži sve inicijative koje vode ka njenom jedinstvu, bez mešanja u njen unutrašnji rad."Nećemo se mešati u poslove islamske zajednice kao politička stranka, ali ćemo, ako se bude tražilo bilo šta od nas, u svakom trenutku podržati", rekao je Hodžić.

Na pitanje da prokomentariše optužbe verskih lidera islamske zajednice na račun ministara u Vladi Srbije Sulejmana Ugljanina i Rasima Ljajića predsednik SDP-a je odgovorio da ta stranka "nikada sebi nije dozvolila da se meša u rad islamske zajednice"

On je istakao da se Ljajić nikada nije uključio u osnivanja ili ukidanja bilo kakve islamske zajednice i naglasio da bi bilo "katastrofa" da se pravi treća ispamska zajednica.

Kriza u novopazarskoj vlasti javila se prvi put u decembru prošle godine kada je u pitanje dovedeno izglasavanje gradskog budzeta za 2013. godinu.

Većinu u gradskom parlamentu čine koalicija SDP sa 17 i SDA sa 14 odbornika dok su u opoziciji Bošnjčka demokratska zajednica sa 10 i koalicija SNS-URS sa ukupno šest odbornika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track