PRESUDA: Novi Sad plaća penale 1,3 milijarde dinara

ATP Vojvodina dobilo spor

PRESUDA: Novi Sad plaća penale 1,3 milijarde dinara

Srbija -
Maja Gojković je 2006. godine sa Ilijom Devićem potpisala ugovor o izgradnji nove međumesne stanice, koju je ATP Vojvodina i izgradila ali koja nikada nije profunkcionisala.

NOVI SAD - Privredni apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu kojom se Gradu Novom Sadu nalaže da Autotransportnom preduzeću (ATP) Vojvodina isplati odštetu od oko 1,3 milijarde dinara zbog neispunjavanja ugovora koji je sa Ilijom Devićem 2006. godine potpisala tadašnja gradonačelnica Maja Gojković, javili su novosadski mediji.

Čelnici gradske vlasti nisu želeli da komentarišu odluku suda, jer je još uvek nisu zvanično dobili. Gradonačelnik Miloš Vučević ranije je rekao da bi potvrđivanje presude po kojoj bi iz gradskog budžeta ATP Vojvodini bilo isplaćeno više od 13 miliona evra, "blokiralo gradski račun, a pojedini projekti bili bi ugroženi".

Član Stručnog pravničkog tima koji je Grad oformio kako bi analizirao sporove sa ATP Vojvodinom i Ilijom Devićem, Milan Đukić rekao je da da Grad treba da zatraži reviziju pred Vrhovnim kasacionim sudom. Maja Gojković je sa Ilijom Devićem potpisala ugovor o izgradnji nove međumesne stanice, koju je ATP Vojvodina i izgradila ali koja nikada nije profunkcionisala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track