Gradska uprava u Vranju ne plaća struju
Foto: KURIR

Računi

Gradska uprava u Vranju ne plaća struju

Srbija -
Duguje 45 miliona. Elektrodistribucija Vranje je zbog duga za struju tužila Gradski odbor Socijalističke partije Srbije, a struja je isključena i odboru SPS-a u Vranjskoj Banji

VRANJE - Direktor Elektrodistribucije Vranje Zoran Knežević izjavio je da je to preduzeće tužilo gradsku upravu u Vranju zbog duga od 45 miliona dinara.

Knežević je rekao da je zbog velikog duga za struju pokrenut sudski postupak protiv gradske uprave u Vranju, ali da im struja ne može biti isključena zbog toga što su lokalne samouprave po zakonu zaštićeni potrošači.

"U Pčinjskom okrugu nemamo ni jednu drugu lokalnu samoupravu koja ima toliki dug za neplaćene račune za struju, niti smo zbog toga neku morali da tužimo", kazao je Knežević.

Elektrodistribucija Vranje je zbog duga za struju tužila Gradski odbor Socijalističke partije Srbije, a struja je isključena i odboru SPS-a u Vranjskoj Banji.

Zbog neplaćenih računa nedavno je struja isključena Direkciji za izgradnju u Vranju, a krajem prošle godine i Galeriji Narodnog muzeja, zbog čega su nekoliko dana proveli u mraku. Prema podacima Elektrodistribucije Vranje od ostalih pravnih lica u tom gradu najveći dužnici za neplaćenu struju su fabrika nameštaja "Simpo" koja duguje 121 milion dinara i Pamučni kombinat "Jumko" čiji dug za struju iznosi 124 miliona dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track