Vino i merak u Niškoj banji
Foto: Kurir

Svetom Trifunu u čast

Vino i merak u Niškoj banji

Srbija -
Vinogradari će izaći u vinograde, gde će orezati čokote i zaliliti ih vinom

NIŠKA BANJA - Vinogradari i proizvođači vina iz niškog kraja, proslaviće u petak zvanično svoj dan - Svetog Trifuna, tradicionalnom manifestacijom "Dani vina i meraka" u Niškoj banji.

Manifestacija će početi u podne, na glavnom šetalištu kulturno-umetničkim programom, nakon čega će uslediti finalno takmičenje i proglašenje najboljih proizvođača vina i rakije.

Prethodno će vinogradari izaći u vinograde, gde će orezati čokote i zaliliti ih vinom, a potom će u okolnim selima biti održana kvalifikaciona takmičenja za najboljeg proizvođača belog i crnog vina, i najboljeg proizvođača komove rakije.

Na štandovima, koji će biti postavljeni duž centralnog banjskog šetališta, svoje proizvode predstaviće vinogradari, ugostitelji i zanatlije, a posetioci će imati priliku da besplatno probaju vina, rakije i kulinarske specijitete.

Udruženje žena "Srce" prirediće izložbu svojih ručnih radova, a za decu će biti priređen poseban program. Prema podacima Turističke organizacije Niša, manifestaciju svake godine poseti više stotina ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track