Sistematski pregledi ponovo u Gornjem Milanovcu
Foto: Kurir Arhiva

Našli pare

Sistematski pregledi ponovo u Gornjem Milanovcu

Srbija -
Bolnica i Dom zdravlja napokon su postigli dogovor oko međusobnog plaćanja zdravstvenih usluga

GORNJI MILANOVAC - Građani rudničko-takovskog kraja od danas ponovo mogu da obavljaju sistematske preglede i dobijaju lekarska uverenja u Gornjem Milanovcu, jer je postignut dogovor Bolnice i Doma zdravlja oko plaćanja ovih usluga.

Zbog neplaćanja obaveza od strane Doma zdravlja za usluge Bolnice i labarotorije građani su za sistematske preglede i lekarska uverenja morali da odlaze u Čačak, Kragujevac i Požegu.

Direktorka Doma zdravlja Dragica Topalović danas je potpisala ugovor da Bolnici u narednih deset meseci isplati tri miliona dinara duga za proteklu godinu i da svaku buduću uslugu labaratorije, psihijatrije i oftalmologije plati narednog dana.

Kako je izjavio direktor Bolnice Miro Lazarević, problemi su bili nepotrebni, jer Dom zdravlja, koji je nosilac ovih poslova nije plaćao usluge službi koje su u sastavu Bolnice.

"Godinu dana smo tolerisali i radili na teret naših sredstava i morali smo to da prekinemo jer je Dom zdravlja uzimao pare, a Bolnici nije ništa plaćano a svi radimo na principu dohotka", rekao je Lazarević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track