GUSANIJADA: Lavu pirova pobeda

Inat pobedio guščiju kavgu

GUSANIJADA: Lavu pirova pobeda

Srbija -
Bez borbe, šampion 27. Gusanijade postao ljubimac Milana Terzića

MOKRIN - Presedan!Ne malo bila je zatečena promrzla publika kad im je juče, po pravom pasjem vremenu, zvanični spiker 27. po redu Gusanijade Raša Popov saopštio da se neće održati finalna borba između četvorogodišnjeg gusana Lava vlasnika Milana Terzića i pet godina starijeg Dika Milana Mirčića. Umesto besomučnog šopanja krilima i kljucanju kljunovima, "bela korida" ostala je prazna, jer Mirčić nije na megdan doveo svog ljubimca. Kao argument za dosad nezabeležen presedan naveo je da takmičarska komisija nije ispoštovala strogo guščarsko pravilo koje nalaže da se gusani dohvate na sredokraći svojih dvorišta.

"Ej lebac im njihov, pa što smo zebli po ovako zdravo jakom vetru. Ni dugačke gaće nisu pomagale", glasno je negodovala grupa starijih Mokrinčana.

Razočarenje što je na ovakav način postao šampion Milan Terzić nije krio. Držeći pobednički pehar u jednoj, a Lava u drugoj ruci, rekao je da se ipak ne oseća krivim.

"Neki će reći da je ovo pirova pobeda. Lav je ove godine imao tri duga nadmetanja, od kojih je četvrfinalna ušla u istoriju kao dosad najduža. Trajala je 17 minuta i 22 sekunde. Svaka čast njegovom protivniku Diku koji je 2009. postao šampiom, ali sam siguran da bi ga moj Lav pojeo sa sve perjem", rekao je Terzić.

Zatečeni

Autor knjige o Gusanijadi "Belo pere" magistar Živica Terzić i predsednik guščarskog udruženja u ostavci Duško Kovačić, priznali su da su i oni ostali zatečeni.

"Ovako nešto nikad se ranije nije desilo. Publika je, ipak, videla nekoliko atraktivnih revijalnih borbi i finale jednogodišnjih i dvogodišnjih gusana", rekli su oni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja